Naša priča

about us

Na samom početku prodavale su svoj dizajn u elitnim concept storovima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj a vrlo brzo držali i sopstvene radnje u Beogradu i Splitu. Od 2021. godine Remake stvara u svom umetničkom studiju na Gundulićevom vencu. Tu se porcelan brižjivo sakuplja, reciklira i oslikava. Na istom mestu se pakuju i šalju svi vaši poručeni komadi koji stižu na vašu adresu. Isto tako mogu vas ugostiti da se uverite u lepotu Remake porcelana uz šolju čaja.

Remake porcelan je podeljen na dve kategorije. Jedna od koje su i krenuli je umetnička intervencija na vintage porcelanu. Ova kolekcija je više od pola njihove sveukupne proizvodnje i dizajna. Radi se tako što pronalaze zaboravljene stare predmete za kuću i umetnički na njima intervenišu. Udahnjuju im novi život. 

Ovaj deo kolekcije je samoodrživ i deluje po principima ekološke reciklaže. Nema otpada, već se maksimalno koriste predmeti koji su bili odbačeni. Koristeći vintage porcelain i dodajući mu savremeni šarm, zaboravljeni predmeti nalaze novu primenu. Svaka intervencija se radi rukom, tehnikom kolaža kao i ružnim nanošenjem boje i 24k zlata.

Drugi deo kolekcije je rađen u saradnji sa najstarijom češkom manufakturom porcelana koja postoji od početka 17. veka. Šoljice rađene od najfinijeg češkog porcelana dorađuju se potpuno ručnom doradom koja kombinuje tehniku kolaža i ručno oslikavanje. Svaka šoljica i tanjir je urađen ručnom doradom, tako što su sve slike do najsitnije tufnice sečene i lepljene. Zlatna dorada se radi sa 24-karatnim zlatom koje se nanosi četkicom. Odlikovani su simbolom otvorne šake koji dodeljuje ministarstvo privrede za preduzetnike koji neguju principe starih zanata i ručne izrade.

Contact

Remake
Gundulićev Venac 24,
11 000 Belgrade Serbia

Tel +381640309209
follow us
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty